Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2016

Θα μας "κατασπαράξουν" οι πρόσφυγες;


           Δεν είμαι υπέρ της προσφυγιάς, αλλά ποιός μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο, εάν οι συνθήκες το επιβάλλουν, να μετακινήσει την οικογένειά του σε ένα μέρος, που θα τους είναι ασφαλές;
Ως λαός αυτό το γνωρίζουμε από πρώτο χέρι εδώ και χιλιάδες χρόνια και όχι μόνο από την πρόσφατη ιστορία μας. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια της κρίσης πάνω από 200.000 Έλληνες κατέφυγαν στο εξωτερικό, για να βρουν μία καλύτερη τύχη, ενώ πολλοί άλλοι επέλεξαν την φυγή ...δια της αυτοχειρίας. Οι υπόλοιποι μένουμε και υπομένουμε…
Και σαν να μην έφταναν τα δικά μας βάσανα, ήρθαν να προστεθούν και αυτά των χιλιάδων προσφύγων, που επέλεξαν να διέλθουν από την Ελλάδα με προορισμό μία αναπτυγμένη ευρωπαϊκή χώρα. Διότι η δική μας δεν αποτελεί επιλογή ούτε καν για τους εξαθλιωμένους πρόσφυγες!! Αυτό μάλλον μας διαφεύγει, ανεξαρτήτως εάν οι άλλες χώρες κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους, για να μείνουν σε μας…
Και βγήκαν και πάλι οι καταστροφολογικές φωνές, που στόχο έχουν να μας κάνουν όλους καταθλιπτικούς. Εκείνες, που το καλοκαίρι μας ενημερώνουν ότι θα καούμε από βιβλικές φωτιές, το φθινόπωρο θα πνιγούμε από ακραίες πλημμύρες και το χειμώνα θα πεθάνουμε από το επερχόμενο δριμύ ψύχος. Κι, όμως, κάποιος φαίνεται ότι τους κάνει πλάκα. Διότι δεν έρχεται η συντέλεια, για να τελειώνουμε και μ’ αυτούς και με τα συσσωρευμένα προβλήματα. Αντίθετα έρχεται ένα γλυκό καλοκαίρι, ένα ήπιο φθινόπωρο και ένας ανοιξιάτικος χειμώνας!!
Αυτές οι φωνές επανήλθαν και τώρα άλλαξαν ρεπερτόριο. Οι πρόσφυγες θα μας καταπιούν. Θα μας αλλοιώσουν πληθυσμιακά. Θα μας αντικαταστήσουν από κατοίκους αυτής της χώρας και άλλα ενδιαφέροντα. Μόνο που υπάρχει ένα πρόβλημα και σ’ αυτό το σενάριο. Τα τελευταία 2016 χρόνια μόλις 200 χρόνια ζούμε σε συνθήκες ελεγχόμενης ελευθερίας. Τα υπόλοιπα 1816 χρόνια υπήρξαμε υποτελείς σε άλλους λαούς και άλλα κρατικά μορφώματα. Δεν αφομοιωθήκαμε.
Τα τελευταία χρόνια φιλοξενήσαμε πάνω από 1.000.000 μετανάστες από τις βαλκανικές χώρες και όχι μόνον. Η πλειοψηφία τους δεν ήταν χριστιανοί ορθόδοξοι. Δεν αφομοιωθήκαμε.
Μάλλον, πολλοί από αυτούς, που επέλεξαν να μείνουν μόνιμα στη χώρα μας, έγιναν ένα με μας.
Γι’ αυτούς που ασπάζονται την καθαρότητα της φυλής (σ.σ. η επιβεβαίωση της οποίας θα γίνεται με ειδικές εξετάσεις, φαντάζομαι), θα έπρεπε να κλείσουμε τα σύνορα και να αυτοϊκανοποιούμαστε με τις αρετές της δικής μας φυλής.
Για τους υπολοίπους, η επαφή μας με τους δύσμοιρους πρόσφυγες, που αφανίστηκαν οι πόλεις τους από αυτούς, που μας κουνούν επιδεικτικά το δάκτυλο και εντελώς υποκριτικά λένε ότι εμείς ευθυνόμαστε και για το μεταναστευτικό πρόβλημα, δεν αποτελεί πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι εμείς έχουμε πρόβλημα γενικώς και δεν μπορούμε να τους βοηθήσουμε στο βαθμό που θα μπορούσαμε.
Θα μπορούσα να μιλάω ώρες. Αλλά δεν έχει νόημα. Το μόνο που μπορώ να πω τις ώρες αυτές είναι: Ψυχραιμία πατριώτες. Δεν "τσιμπάω" όταν διαβάζω ότι οι πρόσφυγες βιάζουν και προφανώς δολοφονούν. Κάποιοι μεμονωμένοι ίσως. Αλλά, όχι το σύνολο. Όπως και από τους συμπατριώτες μας, που έφευγαν μετανάστες, κάποιοι υπήρξαν εγκληματίες, οι υπόλοιποι υπήρξαν τίμια εργατικά ανθρωπάκια, που γέννησαν επιστήμονες ή επιτυχημένους επιχειρηματίες, που τώρα μας κάνουν υπερήφανους ανά τον κόσμο.
           Για τα προβλήματά μας το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μας φταίνε οι φτωχοί πρόσφυγες. Άλλωστε, ακόμη κι αυτοί δεν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα!! Άλλοι είναι αυτοί που, αφού τους ξεσπίτωσαν, τώρα θέλουν να μείνουν εγκλωβισμένοι στη χώρα μας, για να διατηρήσουν, με το αζημίωτο, αλώβητο το δικό τους βιοτικό επίπεδο...
_____________________
*Να μην συγχέουμε τις πρόσφυγες με τους οικονομικούς μετανάστες και για να βοηθήσω τους λιγότερο επαΐοντες, λ.χ. οι Σύριοι που έρχονται στο τόπο μας είναι πρόσφυγες, ενώ οι Έλληνες, που ξενιτεύονται για καλύτερη ζωή, είναι οικονομικοί μετανάστες. Είναι δε εντελώς αντίθετες έννοιες, με θεμελιώδεις διαφορές!

               

Δεν υπάρχουν σχόλια: