Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2007

Ανακοίνωση από την επιτροπή στήριξης του Γ.Α.Παπανδρέου Ν.Μαγνησίας

Ευχαριστούμε τον Δημοκρατικό λαό της Μαγνησίας, που με την πρωτοφανή συμμετοχή του και την ψήφο του στις 11 του Νοέμβρη, έδωσε το παρόν σ’ αυτή τη μεγαλειώδη δημοκρατική διαδικασία, για την εκλογή Προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, η οποία διεξήχθη σε κλίμα ενότητας και συσπείρωσης. Κερδισμένο απ’ αυτή τη διαδικασία δεν είναι μόνο το ΠΑΣΟΚ. Κερδισμένη είναι η Δημοκρατία στην πατρίδα μας. Και γι´ αυτό, ειλικρινά, είμαστε υπερήφανοι.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλους όσους συμμετείχαν για την θριαμβευτική επανεκλογή του Προέδρου μας Γιώργου Παπανδρέου. Δώσατε μια εντολή, καθαρή και ισχυρή, απέναντι στα εξωθεσμικά κέντρα και συμφέροντα, απέναντι στη μιντιοκρατία, απέναντι σε όσους θέλουν το ΠΑΣΟΚ, μικρό και φοβικό, απέναντι στην συντήρηση.
Αυτή η καθαρή και ισχυρή εντολή μας δεσμεύει όλους. Και είναι η εντολή, να είναι ο Γιώργος Παπανδρέου Πρόεδρος του μεγάλου, του ενιαίου και του νικηφόρου ΠΑΣΟΚ, που διεκδικεί την εξουσία, όχι για να μοιράσει φέουδα και αξιώματα, αλλά για να φέρει ένα άλλο ήθος και ύφος στην εξουσία, στην Δημοκρατία μας, για ν' αλλάξει την Ελλάδα.
Η 11η του Νοέμβρη δεν είναι η τελευταία μέρα μιας εσωκομματικής διαδικασίας. Είναι η πρώτη μέρα, για την χάραξη μιας νέας νικηφόρας πορείας, με μεγαλύτερη διαφάνεια, με νέα συλλογικότητα, με τομές και γενναίες αποφάσεις ανασυγκρότησης. Για την χάραξη μιας νέας εθνικής στρατηγικής, με νέο αναπτυξιακό όραμα, την «πράσινη ανάπτυξη», για ένα διαφορετικό, ισχυρό κοινωνικό κράτος, ένα κράτος δικαίου. Για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της αδικίας στον τόπο μας. Για την αυτονομία της πολιτικής, μακριά από μηχανισμούς και σκοτεινά παιχνίδια. Για την οικοδόμηση ενός πολιτικού συστήματος που σέβεται τον πολίτη, που δίνει δύναμη και φωνή στον Ελληνικό λαό. Για να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι.
Κάναμε όλοι μαζί το πρώτο μεγάλο βήμα ανατροπής. Είμαστε σύντροφοι και αδέρφια, στην προσπάθεια να κάνουμε μια μεγάλη αλλαγή για τον τόπο μας και σ’ αυτή τη προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς…