Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2007

Και οι Αλβανοί της Μαγνησίας «ψήφισαν» ΠΑΣΟΚ*

*Αναδημοσίευση από εφημερίδα "Θεσσαλία" (12/11/07)
Μια ημέρα πριν ανοίξουν οι κάλπες για την εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, ο Σύλλογος Αλβανών Μαγνησίας «ILLIRIA» οργάνωσε στο Εργατικό Κέντρο Βόλου πανθεσσαλική εκδήλωση προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, με ομιλητή τον κ. Λυκούργο Χατζάκο, υπεύθυνο του τομέα ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ και μέλος της πρωτοβουλίας στήριξης του κ. Παπανδρέου.
«Το αποτέλεσμα είναι προφανές. Ο Γιώργος Παπανδρέου θα είναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με πολύ ισχυρή πλειοψηφία. Η εντολή θα είναι απόλυτα καθαρή και δεν θα αμφισβητείται από κανέναν όπως δεν θα αμφισβητηθεί και η διαδικασία η οποία είναι στα δημοκρατικά πλαίσια και τις θεσμοθετημένες διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ», υποστήριξε ο κ. Χατζάκος στην ομιλία του.
Ο κ. Χατζάκος τόνισε ότι οι μετανάστες αναγνωρίζουν τη δυνατότητα που τους έδωσε ο Γ. Παπανδρέου στη νέα εποχή του ΠΑΣΟΚ, να συμμετέχουν ισότιμα και καθαρά όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες, στα όργανα και στις οργανώσεις του Κινήματος.
Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κ. Βασ.Νιζάμης αναφέρθηκε στην τοποθέτησή του στο ρόλο των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία και υπογράμμισε ότι από τη στιγμή που ξέφυγαν από την ανάγκη της βιοπάλης, αρχίζουν να διαμορφώνουν και να δείχνουν και ένα πολιτικό πρόσωπο.
«Πιστεύω ότι η ελληνική κοινωνία θα πρέπει να ανοιχτεί και να δεχθεί ότι οι μετανάστες έχουν πολιτικό πρόσωπο και δεν αρκεί μόνο να τους σεβόμαστε σε επίπεδο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά να τους αντιμετωπίζουμε επί ίσοις όροις. Το ΠΑΣΟΚ πιστεύω ότι είναι έτοιμο και έχει δώσει δείγματα γραφής ότι πρέπει οι μετανάστες να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία σε όλα τα επίπεδα. Είμαστε δίπλα στους μετανάστες όχι σήμερα αλλά και αύριο», είπε.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλβανών Μαγνησίας «ILLIRIA» Eduart Tafj ανέφερε ότι στο Βόλο υπάρχει παράρτημα του σοσιαλιστικού κόμματος της Αλβανίας, στο οποίο είναι πρόεδρος, ενώ χαρακτήρισε μεγάλη πρόοδο το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ δέχτηκε τους μετανάστες στο κόμμα.
«Θέλουμε ένα ενωμένο ΠΑΣΟΚ που θα προχωρά μπροστά με αποτελέσματα και γι’ αυτό και εμείς ως κοινωνία μεταναστών το στηρίζουμε» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: